U REPUBLIKU SRPSKU STIGLO 20.000 RUSKIH VAKCINA Šeranić: Konačno počinje masovna imunizacija u RS
Foto: AP/Pavel Golovkin

očekuje se kontinuitet u isporuci

U REPUBLIKU SRPSKU STIGLO 20.000 RUSKIH VAKCINA Šeranić: Konačno počinje masovna imunizacija u RS

Bosna i Hercegovina -

U Republiku Srpsku danas je stigao drugi kontingent od 20.000 doza ruskih vakcina protiv virusa korona Sputnjik. Vakcine su dočekali predsednik vlade Radovan Višković i ministar zdravlja Alen Šeranić.

Dolaskom kontigenta od 20.000 ruskih vakcina Sputnjik u Republici Srpskoj će konačno početi masovna vakcinacija, izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Gostujući na RTRS-u, Šeranić je rekao da su postojale naznake da bi mogli dobiti i veći broj vakcina od ovoga koji će danas stići u Banjaluku, ali da su se pojavili problemi kod proizvođača zbog nedostatka na tržištu bočica za pakovanje.

"U narednom periodu očekujemo kontinuitet u isporuci vakcina što nam omogućava da izvršavamo plan vakcinacije od kojeg ne odstupamo", rekao je Šeranić.

Naveo je da je do danas vakcinisano oko 3.600 medicinskih radnika u ustanovama Srpske i Srbije.

"Ova količina vakcina koja danas dolazi biće namenjena završetku vakcinisacije prve kategorije ljudi, a to su medicinsko osoblje u kovid odeljenjima i zaposleni u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem starih lica. Nakon toga krećemo sa vakcinacijom druge kategorije, a to su osobe preko 65 godina i lica sa hroničnim oboljenjima", rekao je Šeranić.

Šeranić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da u Srpskoj postoji velika zainteresovanost za vakcinaciju i naglasio da se nada da će svi koji to žele, biti vakcinisani u narednom periodu.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track