Najnovije vesti

POLICAJCI IMAMA NATERALI NA ALKOTEST: Bio je negativan, ali ovo nije bilo po propisima!
Foto: Avaz.ba

bruka

POLICAJCI IMAMA NATERALI NA ALKOTEST: Bio je negativan, ali ovo nije bilo po propisima!

Bosna i Hercegovina

U subotu večer u mestu Alagići kod Kreševa policijska patrola zaustavila imama A. B. koji služi u džematu u Crnićima te su tražili da pristane na alkotestiranje.

Naime, kada je krenuo na službu u 21:05 sati, policijska patrola je zaustavila automobil kojim je upravljao A.B. tražeći dokumente i potvrdu za kretanje a zbog nastupanja policijskog sata u okviru epidemioloških mera.

Nakon što je imam A. B. pokazao sve potrebne dokumente te validnu dozvolu za kretanje u vreme zabrane kretanja te legitimaciju Islamske zajednice na kojoj je fotografija s ahmedijom, patrola je tražila od imama da pristupi alkotestiranju.

Kako piše portal mahalla.ba u patroli su bila tri policajca koji su kazali da znaju da je ramazan, ali da mora raditi alkotestiranje.

Imam A. B. je kazao i to da su mu policajci kazali da svi moraju “duvati u balon” po nalogu komandira Policijske stanice Kreševo, ali i da su za vreme dok je izašao iz automobila i bio alkotestiran, putem prošla tri automobila koja nisu zaustavljena niti su vozači alkotestirani.

Efendija je poslušao naredbu policijskih službenika i rezultat alkotestiranja je bio negativan (0,00 promila).

O ovom incidentu i ponašanju policijskih službenika, obavešten je i kantonalni MUP.

Kurir.rs/Tuzlainfo.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...