DODIK O NATO VEŽBI NA MANJAČI: Ništa posebno, neki iz Sarajeva pokušali su da naprave pompu i paradiraju! Stiže Vojska Srbije!
Foto: Printscreen YT/RTRS vijesti

Brzi odgovor 21

DODIK O NATO VEŽBI NA MANJAČI: Ništa posebno, neki iz Sarajeva pokušali su da naprave pompu i paradiraju! Stiže Vojska Srbije!

Bosna i Hercegovina -

Vojna vežba američke vojske i Oružanih snaga BiH na Manjači nije bila ništa posebno, ali je očigledno da su neki iz Sarajeva pokušali da od toga naprave veliku pompu, ocenio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik. Dodik je rekao da "niko od političara iz Republike Srpske nije bio tu, niti je trebalo da bude", dok se, kako je naveo, političari iz Sarajeva nisu libili da dođu i "paradiraju" na Manjači. Dodik smatra da to nije pomoglo nikome, pa ni njima i ocenjuje da se na taj način pojača polarizacija u BiH, prenosi RTRS. "Mislim da je trebalo da ostave vojsku da radi svoje poslove, za šta je ona i zadužena, a ne da ovaj način, polarizaciju, koja je ionako jasna u BiH, još više pojačavaju. Cenim da je bilo nepotrebno, ali njihov je problem. Njihova zajedljivost, njihov pokušaj da nešto uslovljavaju". Apsolutno, ako nije bio svaki član Predsedništva, nije trebalo niko da bude", rekao je Dodik. On je najavio da će Vojska Srbije doći na Manjaču da održi vežbe i poručio da veruje da će svi iz Republike Srpske biti na toj vežbi. Na Manjači je održan deo vojnih vežbi američke vojske i Oružanih snaga BiH "Brzi odgovor 21", koja je deo velikih međunarodnih manevara "Branilac Evrope 21". Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track