POVRATAK KRALJICE DŽEPAROŠA! Sabaheta ponovo uhvaćena u krađi: Govorim sebi nemoj krasti, ali džaba, kradem u hodu! VIDEO
Foto: Youtube/Klix.ba

višestruka povratnica

POVRATAK KRALJICE DŽEPAROŠA! Sabaheta ponovo uhvaćena u krađi: Govorim sebi nemoj krasti, ali džaba, kradem u hodu! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

U butiku u Ilijašu nadzorne kamere su zabeležile kako se Sabaheta Džindo, u bosanskoj javnosti poznata kao "kraljica džeparoša" ponovo vratila krađama.

Ona je višestruka povratnica u činjenju ovih krivičnih dela.

Iz PU Ilijaš su potvrdili da im je slučaj krađe prijavljen, a više informacija biće poznato po okončanju istrage.

Džindo je poznata po krađama širom Bosne i Hercegovine. Krala je u Sarajevu, Prijedoru, Zenici, Travniku, Banjaluci, Foči i Tuzli. Kako bi činila krivična dela, Džindo je odlazila i van granica BiH. U Zagrebu je pokrala 13 ljudi, a bila je aktivna i u Splitu.

Policiji je odlično poznata, vrlo često je hapšena, međutim brzo ponovo završi na slobodi.

"Nikad ne znam kada će se to desiti i kada ću nešto ukrasti. Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzeti. Kradem u hodu", kazala je pre nekoliko godina Džindo nakon što je po ko zna koji put bila privedena u Banjaluci.

Ova poznata kradljivica s dijagnozom šizofrenog poremećaja koji se ogleda u patološkoj krađi, tada se prvi put obratila jednom mediju i otvoreno govorila o krađama koje je počinila.

Sabaheta Džindo
foto: Avaz.ba/B. Cerić

U prvi mah predstavila se kao sestra Sabahete Džindo iz Sarajeva. Novinari su pomislili da neverovatno liči na poznatu kradljivicu s poternice i video-snimaka na kojima olako kupi novčanike u kafićima, a onda je pokazala svoja lična dokumenta i otkrila da je ona žena za kojom traga policija u BiH.

Na pitanje da objasni zašto krade, Džindo je rekla:

"Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti ovu čašu ili milion ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM koje sam podigla preko "Vestern juniona“, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: "Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu“, ali ne može".

Jednom su napisali Sabaheta Džindo u Vogošći stajala ispred salona i osmišljavala plan. Kunem vam se, nikad ne osmišljavam nikakav plan i nikad ne idem namenski. Mene kamere snimaju, ja se nikad nisam maskirala, nikoga ne napadam, ne otimam, a poznato je i da vraćam novac. Poznato je našoj i policiji u RS da uvek budem sama kada me uhvate", kazala je tada Džindo, preneo je Avaz.ba.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track