DODIK O HAPŠENJU MEHMEDAGIĆA: To je predstava za javnost!
Foto: Youtube/Printscreen, Printscreen/Tanjug

jasno

DODIK O HAPŠENJU MEHMEDAGIĆA: To je predstava za javnost!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, ocenio je danas da je "klackalica" oko direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića "zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova" i naglasio da u tome niko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju vodi, ne želi da učestvuje.

Dodik je za Srnu rekao da su odavno iznete pred javnost ozbiljne sumnje da je Mehmedagić počinio krivična dela, ali da je Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i pored toga insistirala da Mehmedagić dobije nov mandat, prenosi RTRS.

"Da je bilo ko iz Republike Srpske mogao ili želeo da utiče na proces u predmetu 'Osmanagić', kako se podlo sugeriše iz Sarajeva, treba da objasni kako to da je musliman tužilac, da ga privodi muslimanska policija i ko ozbiljno može da prihvati da neko iz Republike Srpske ima uticaj na njih. Ovako imamo predstavu za javnost koja ce završiti kao i sve slične pre nje. U toj predstavi neću i ne želim da učestvujem", poručio je Dodik.

Za Obaveštajno-bezbednosnu agenciju BiH je rekao da je odavno antisrpska organizacija usmerena protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u celini.

"Nažalost, postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OBA radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u celini na način da su to dopustili i podržavali takvo delovanje. Ovo je još jedan dokaz beznađa koji se zove BiH. Može se primetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Evropljani ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim, njima dragim, epitetima. Za i manje upućenog dosta", zaključio je Dodik.

Izetbegović je ranije izneo tvrdnju da je hapšenje Mehmedagića pokušaj njegove kompromitacije s ciljem da se ukloni da bi bezbednosnom službom BiH ovladale, kako navodi, antidržavne politike koje bi od OSA "napravile ispostavu obaveštajnih agencija iz susedstva", apostrofirajući pritom posebno Srbiju.

Mehmedagić je juče uhapšen, a nakon saslušanja sproveden u pritvor. Njemu se na teret stavlja falsifikovana diploma i pranje para.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track