POTOP U REGIONU: Najgore u BiH pogođena Modriča, loše i u Zavidovićima, Žepču i Vitezu! U Hrvatskoj stradala Nova Gradiška! VIDEO
Foto: screenshot Facebook

nepogoda

POTOP U REGIONU: Najgore u BiH pogođena Modriča, loše i u Zavidovićima, Žepču i Vitezu! U Hrvatskoj stradala Nova Gradiška! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Jako nevreme pogodilo je danas Modriču, a više ulica je poplavljeno, preneli su mediji u Republici Srpskoj.

Najteže je bilo u ulici Solunskih boraca, a vatrogasci su zabeležili više poziva, prenela je RTRS.

Ova ulica je blokirana za saobraćaj.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a apeluje na stanovništvo da zaštiti imovinu zbog moguće pojave izlivanja bujičnih potoka i moguće mestimične pojave klizišta, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Upozorenje je usledilo s obzirom na trenutnu hidrometeorlošku situaciju i na najavu obilnih padavina, prenosi Klix.ba.

Obilne kiše stvorile su velike probleme u Zavidovićima, Žepču i Vitezu.

Na videu koji dolazi iz Zavidovića možemo videti kako je kiša počela da stvara poplave i da je zbog toga saobraćaj već sada otežan.

Situacija nije toliko loša kao u Modriči, ali obzirom da kiša još uvek pada situacija bi se mogla dodatno pogoršati u toku noći.

Ranije je izdato upozorenje za brojne bh. gradove i područja.

Meteorolog Nedim Sladić poručuje kako će Krajina večeras najgore proći, a ranije je izdato upozorenje i za građane Sarajeva.

U Hrvatskoj je najgore na području Nove Gradiške. Ondje se teže bore s kišom koja se nakuplja na ulicama pa automobili, bukvalno, u nekim delovima voze kroz 'bazene'. Vatrogasci su dosad već imali više od pedeset poziva za intervenciju. U pomoć su im zato priskočila i vatrogasna društva iz drugih mesta, piše SBplus.

U Slavonskom Brodu situacija je bolja. Vatrogasne jedinice spremno su dočekale nevreme, na terenu pomažu građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dramatičnih situacija zasad nema. Nadamo se da će tako i ostati. Trenutno imamo nekoliko intervencija ispumpavanja vode iz poplavljenih podruma u Naselju Livada", za SBplus kaže je Ivan Vuleta, komandir slavonskobrodske Javne vatrogasne jedinice.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track