Najnovije vesti

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BiH: Da ne bi bilo pregrejanih emocija i niskih strasti iz sarajevske kuhinje, prijavio sam se!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

već formirani predmeti

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BiH: Da ne bi bilo pregrejanih emocija i niskih strasti iz sarajevske kuhinje, prijavio sam se!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu BiH i rekao da je to uradio da tako rastereti muslimane koji bi mogli biti izloženi pritisku i zahtevima svojih političkih vođa.

On je za Srnu rekao da su kod tih vođa prema Srbima prisutna usijana osećanja i mrzotvorni stavovi da protiv njega podnesu krivičnu prijavu, prenele su Nezavisne novine.

"Da ne bi bilo pregrejanih emocija i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje u kojoj se prema Srbima svakodnevno proizvodi mržnja, odlučio sam da se sam prijavim", pojasnio je Dodik.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već je formiralo predmete u slučajevima negiranja genocida, na osnovu prijava nekoliko građana.

Milorad Dodik
foto: Youtube prtscr / RTRS

Kako je ranije danas iz Tužilaštva BiH potvrđeno za Dnevni avaz, ova pravosudna institucija, a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH, već je primila prijave od nekoliko građana.

"Tako da su neki predmeti već formirani", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva za Avaz.

Negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca od danas je kažnjivo u BiH.

To znači da su nove odredbe Krivičnog zakona BiH, koje podrazumevaju i zatvorske kazne, danas stupile na snagu.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track