PETORICA DRŽAVLJANA BIH U KABULU: Evakuacija tek do četvrtka
Foto: Printscreen Twitter

Ne postoji opasnost

PETORICA DRŽAVLJANA BIH U KABULU: Evakuacija tek do četvrtka

Bosna i Hercegovina -

Pet državljana Bosne i Hercegovine, koji su trenutno u Avganistanu, javilo se ambasadi BiH u Pakistanu zbog eventualne pomoći oko evakuacije.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Pakistanu, koja pokriva i Avganistan, Sakib Forić je rekao da se ti bh. državljani trenutno nalaze na sigurnoj lokaciji.

"Četiri osobe rade za jednu britansku kompaniju, dok je jedna zaposlena u Norveškoj deminerskoj organizaciji (NPA). Svi se trenutno nalaze u neposrednoj blizini Medjunarodnog aerodrom u Kabulu, gde su smešteni u hotel u sklopu aerodroma", rekao je za Forić za sarajevski portal Klix.

Naveo je da svi oni imaju rezervisane civilne letove, ali da postoji plan evakuacije u slučaju da se ti letovi ne realizuju.

"Zbog situacije na terenu postoji mogućnost da se ti letovi ne realizuju i, ako se to desi, oni će iz Kabula otići zajedno sa osobljem ambasada koje se nalaze u glavnom gradu Avganistana", istakao je Forić.

Dodao je da bi svi trebalo da budu evakuisani do četvrtka.

Forić je još kazao da trenutno ne postoji apsolutno nikakva opasnost za državljane BiH i da je situacija pod kontrolom.

"Sami talibani nemaju nameru vojnim putem zauzimati grad, već se čeka mirni prenos vlasti čime će se njihova vladavina zaokružiti", kazao je ambasador Forić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track