ŽENI ISPALIO HITAC U POTILJAK: Eldin je optužen za svirepo ubistvo supruge, preti mu dugotrajni zatvor
Foto: Profimedia

maltretirao je godinama

ŽENI ISPALIO HITAC U POTILJAK: Eldin je optužen za svirepo ubistvo supruge, preti mu dugotrajni zatvor

Bosna i Hercegovina -

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Hodžića koji je zlostavljao i usmrtio svoju suprugu.

- Optuženi se tereti da je dana 7. aprila 2021. godine, oko 17.30 u ulici Mahmuta Bušatlije u Sarajevu, ispred kuće koju su koristili članovi porodice K.A., usmrtio člana svoje porodice koju je prethodno u dužem vremenskom periodu zlostavljao, potom ugrozio sigurnost preteći drugoj osobi i bez odobrenja nadležnog organa nabavio i držao vatreno oružje i municiju. Uz optužnicu, postupajuća tužiteljka predložila je sudu produženje mere pritvora prema optuženom Eldinu Hodžiću, navodi se u saopštenju.

Zločinu su kumovali neraščišćeni odnosi između bivših supružnika koji su bili u razvedeni. Alma je ubijena u kući svojih roditelja u Boljakovom Potoku. Nesrećnoj ženi je ispalio hitac u potiljak, prenosi Srpska Info.

Hodžić je i ranije bio nasilan prema Almi. Dok su živeli u bračnoj zajednici često ju je fizički maltretirao i koristio je narkotike i odbijao da nađe zaposlenje.

U članu 222. stav 6. Krivičnog zakona FBiH se navodi: Ko usmrti člana porodice i kojeg je prethodno zlostavljao, kazniće se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora, piše Avaz.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track