SVIREPI OBLICI VRŠNJAČKOG NASILJA U PRIJEDORU: Zvanične žrtve su dva dečaka i dve devojčice, strahuje se da ih ima još
Foto: Profimedia

okrutnost

SVIREPI OBLICI VRŠNJAČKOG NASILJA U PRIJEDORU: Zvanične žrtve su dva dečaka i dve devojčice, strahuje se da ih ima još

Bosna i Hercegovina -

Centar za socijalni rad Prijedor je u ovoj godini evidentirao četvoro dece žrtava vršnjačkog nasilja i osam počinilaca nasilja.

Branka Jandrić Vuković iz Centra za socijalni rade navela je da su žrtve dva dečaka i dve devojčice, a počinioci četiri dečaka i četiri devojčice, te da su ovi slučajevi vršnjačkog nasilja evidentirani prilikom postupanja prema prijavama policije i škola, prenosi Srna.

– Posebno je zabrinjavajuće da se radi o uzrastu od osam do 14 godina. Zabrinjavajući su i posebno okrutni i svirepi načini i oblici vršnjačkog nasilja kod dece tog uzrasta, rekla je Vukovićeva na sednici Foruma za bezbednost zajednice grada Prijedora.

Ona je dodala da je slučajeva koji se ne prijavljuju policiji i Centru znatno više i da se oni rešavaju unutar škole intervencijama psihološko-pedagoških službi.

Centar za socijalni rad Prijedor je u prvoj sedmici novembra realizovao niz aktivnosti usmerenih na prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja i internet nasilja među decom.

Stručni radnici Centra posetili su četiri osnovne škole i podelili promotivne materijale učenicima starijih razreda s ciljem bolje informisanosti dece o problemu i posljedicama vršnjačkog nasilja, vidovima prevencije i merama, odnosno intervencijama subjekata zaštite, kao i rizicima i izazovima društvenih mreža.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track