SDA SMETA BOŽIĆ I NOVA GODINA Opštinski odbor Bužima negodovao protiv bilborda sa čestitkama za praznike! Grupa građana ga skinula
Bužim, Foto: Avaz.ba

multietičnost

SDA SMETA BOŽIĆ I NOVA GODINA Opštinski odbor Bužima negodovao protiv bilborda sa čestitkama za praznike! Grupa građana ga skinula

Bosna i Hercegovina -

Opštinska organizacija SDA Bužim izrazila je nezadovoljstvo postavljanjem plakata u ovom gradu kojima se čestita Božić i Nova godina.

Kako su rekli, mnoge Bužimce ovih dana zanima kome premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić čestitaju Božić u Bužimu uz veliki bilbord postavljen u centru Bužima kod Saniteksa.

„Ovo je prvi put da je ovakav plakat postavljen u Bužimu, što je izazvalo revolt kod mnogih građana, s obzirom da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškoj Viteškoj Bužimskoj. “, saopćeno je iz lokalne SDA.

Dodali su da traže da se isti plakat hitno ukloni iz Bužima o trošku naručioca.

S obzirom na to da premijer Kantona ima dva savetnika iz Bužima, molimo ih da se izvine svim Bužimcima zbog ovakvog provokativnog plakata koji nema svrhu i dodatno provocira naše sugrađane“, dodaju iz SDA. Na kraju su poručili da smatraju da se ovakva praksa nikada ne može i ne sme ponoviti u Bužimu.

„Ako sada ovo dozvolimo, sledeće godine ne bi nas iznenadilo da se u centar grada dovezu slama i jaslice“, zaključuju iz SDA.

Kako su nam rekli naši čitaoci, plakat je večeras uklonila grupa građana. Jedan od njih portalu Klix.ba je poslao fotografiju na kojoj se vidi uklanjanje spornog postera.

U policijskoj stanici Bužim nisu mogli da potvrde ovu informaciju.

Nemamo informacija o tome“, tvrde u Policijskoj stanici Bužim.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track