NESTAO RADNIK IZ KINE: Gorska služba spasavanja ga traži u gornjem toku Neretve, blizu minskih polja
Foto: Profimedia0133730259

strahuje se da je mrtav

NESTAO RADNIK IZ KINE: Gorska služba spasavanja ga traži u gornjem toku Neretve, blizu minskih polja

Bosna i Hercegovina -

U gornjem toku Neretve nestao je radnik iz Kine i traži ga GSS. Reč je o zaposlenom kompanije angažovane na izgradnji HE Ulog.

Potraga za nestalim stranim državljaninom na području gornjeg toka reke Neretve, od sela Ljubuca do Glavatičeva koju su tokom jučerašnjeg dana pokrenuli pripadnici GSS Konjic, sa svojih šest spasilaca, nije dala rezultate.

Oni su, kako su objavili, na teren izašli na poziv kolega iz GSS Gacko, a u koordinaciji sa GSS FBiH i GSSuBiH.

-Uz jako loše pristupne puteve i veliki vodostaj reke Neretve, potraga za sada nije uspešna te će se nastaviti u narednim danima, naveli su sinoć iz GSS Konjic.

Kako saznaje Avaz, na tom području je nestao kineski državljanin, radnik kompanije angažirane na izgradnji HE Ulog.

Njegov nestanak je primećen u božićnoj noći, u dva sata ujutro, a nedugo posle uočeni su određeni tragovi pa se sumnja da je nestao u Neretvi.

Kako je Dnevnom avazu rekao Zdenko Marić, predsednik GSS u BiH, stoga je i pokrenuta potraga prema vodi, odnosno, reci, gde su članovi GSS Konjic pretraživali teren do mosta na Ljutoj.

Praktično, radi se o području na međuentitetskoj liniji, gde je teren izrazito nepristupačan. Poseban problem spasiocima predstavlja povećan vodostaj reke Neretve na tom delu, ali i činjenica da se u blizini nalaze nekoliko minskih polja.

- Rizično bi bilo u tom kanjonu i izuzetno zahtevno pokrenuti potragu širih razmera. Za sada naše kolege iz Konjica mogu samo osmatrati područje na mostovima oko Glavatičeva, rekao je Marić.

Kurir.rs/Dnevni avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track