REPUBLIKA SRPSKA MORA DA BUDE MEDICINSKI BEZBEDNA: Galijašević o pretnjama Izetbegovića ISLAMSKIM SVETOM
Foto: Printscreen Youtube, Beta

objasnio

REPUBLIKA SRPSKA MORA DA BUDE MEDICINSKI BEZBEDNA: Galijašević o pretnjama Izetbegovića ISLAMSKIM SVETOM

Bosna i Hercegovina -

Stručnjak za bezbednosti i terorizam Dževad Galijašević smatra da je Republika Srpska dokazala ozbiljnu politiku time što je pod svoju nadležnost vratila Agenciju za lekove.

- To je jako važan korak. Mislim da je Republika Srpska time dokazala da ozbiljno vodi politiku. Kad je reč o stvarnim problemima, sve je i počelo i pre nego što je potpisan Dejtonski sporazum - rekao je Dževad Galijašević u jutarnjem programu Kurir televizije.

dževad galijašević
foto: Kurir Televizija

Ekspert posebno naglašava ulogu visokih predstavnika u Bosni i Hercegovini.

- Rezultat je sukobljeno društvo u Bosni i Hercegovini. Sada vidimo da Republika Srpska mora da razmišlja o svojoj bezbednosti, pa čak i onoj medicinskoj - naglašava Galijašević.

Dodaje da su pretnje islamskim svetom podsticane od strane Bakira Izetbegovića neozbiljne i "pucanje iz prazne puške".

dževad galijašević
foto: Kurir Televizija

- Vidim da je Bakir neozbiljan. Ne postoji homogeni, monolitni islamski svet. Takvo nešto ne postoji. Znate da je sva politika koju predvode šiitske zemlje, predvođene Iranom, Irakom, delovima Libana i Sirije je duboko konfrontirana sa politikom Saudijske Arabije i arapskom politikom. Posebno Turska ima drugačiju politiku. Ta pretnja islamskim svetom je pucanje iz prazne puške - kaže Dževad Galijašević.

Printskrin, Aleksandar, Dragan, Bakir

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:55

GALIJAŠEVIĆ UPOZORAVA: BiH je deo međunarodne igre

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track