TURKOVIĆEVA NAZVALA GRAĐANE RAZMAŽENIMA: Svi mi imamo jako dobar život
Foto: EPA/Andrej Cukić

komentarisala aktuelnu političku situaciju u bih

TURKOVIĆEVA NAZVALA GRAĐANE RAZMAŽENIMA: Svi mi imamo jako dobar život

Bosna i Hercegovina -

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković "analizirala" je ekonomsku situaciju u BiH i život građana. Iz njene "analize" zaključuje se da građani žive jako dobro, ali da su razmaženi, kako ih je i sama nazvala. Kaže - "imaju toplinu doma, svetlo i nešto da pojedu", a i većina "može da sastavi kraj s krajem" što je, izgleda, dovoljno za "jako dobar život" koji, tvrdi, svi imamo.

Turkovićeva je za Hajat TV komentarisala aktuelnu političku situaciju u BiH, a pred kraj intervjua analizirala je i ekonomsku situaciju u zemlji i njen uticaj na život građana.

- Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate. Ništa se ne dobija bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno istorijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo, rekla je Turkovićeva, prenosi Kliks.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turkovićeva je odgovorila da "niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede".

- Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi, istakla je ona.

Dodala je da nju u Sjednjenim Američkim Državama, kao vrhuncu razvoja demokratije i ljudskih prava, iznenadi kada vidi "pacove oko Stejt Departmenta u Vašingtonu, u koje su smešteni beskućnici".

- Vi ovde oko Predsjedništva BiH i Saveta ministara i parlamenata nemate pacove sa beskućnicima, rekla je Turkovićeva.

Na kraju je priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva.

- Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda, mi imamo solidan život, zaključila je Turkovićeva.

Kurir.rs/RTRS/Kliks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track