INCIDENT U DOMU ZDRAVLJA U KONJICU: Pacijent fizički napao doktorku i dve medicinske sestre
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

NASILNIČKO PONAŠANJE

INCIDENT U DOMU ZDRAVLJA U KONJICU: Pacijent fizički napao doktorku i dve medicinske sestre

Bosna i Hercegovina -

Doktorka i dve medicinske sestre Doma zdravlja Konjic su 27. januara verbalno i fizički napadnute, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Osudili su napad te su pozvali i druge da to učine smatrajući da time treba pokazati da je nasilje prema bilo kome neprihvatljivo, prenosi Srpskainfo.

Ukazali su da u ovakvim situacijama ispaštaju i drugi pacijenti.

"Zbog napada na medicinski tim ispaštaju i drugi pacijenti koji su čekali uslugu u svakako već teškim okolnostima pogoršane epidemiološke situacije. Ne smemo dozvoliti da naši radnici leče pacijente u strahu od novog napada i da se osećaju nezaštićeni dok obavljaju svoje poslove", istakli su.

Data je, kako je navedeno, puna podrška medicinskom timu koji je napadnut te su napomenuli da su već određeno vreme izloženi neugodnostima i incidentima.

"Već određeno vreme zdravstveni radnici su izloženi raznim pritiscima, pretnjama, a neretko i verbalnim napadima. Ovakva ponašanja se ne smeju tolerisati. Pojedinci se nasiljem obračunavaju sa stručnim mišljenjem doktora", naglasili su u Domu zdravlja Konjic.

Podsetili su da postoji mogućnost podnošenja prigovora na rad zdravstvenih radnika te da se problemi rešavaju nenasilno.

"Naši radnici obavljaju jedan od najodgovornijih poslova. Ne možemo dozvoliti da pojedinac pokuša nasiljem diktirati struci kako će svoj posao obavljati", dodaju.

Kako su saopštili, osoba se i nakon incidenta nasilnički ponašala, iako samo nije bila pacijent nego je zahtevala uslugu koja nije indicirana od lekara.

"Nastavila je da širi dezinformacije preko društvenih mreža o navodnom uskraćivanju usluga pacijentima i narušilo ugled lekarske struke i rad naših zdravstvenih radnika", ukazali su.

U Domu zdravlja Konjic se nadaju da će ih građani podržati u suprotstavljanju nasilju i stvaranju uslova za pružanje bolje zdravstvene usluge, piše Klix.ba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track