ZNATE LI ŠTA STE SADA PRIZNALI? Hrvat bošnjačkim političarima citirao Miloševića
Foto: Printscreen/Federalna

buran nastup

ZNATE LI ŠTA STE SADA PRIZNALI? Hrvat bošnjačkim političarima citirao Miloševića

Bosna i Hercegovina -

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž citirao Slobodana Miloševića.

Na Federalnoj televiziji BiH sinoć je došlo do nekoliko verbalnih okršaja predsednika Hrvatske republikanske stranke Slavena Raguž, poslanika Demokratske Fronte Dževada Adžema i Ramiza Salkića iz predsedništva SDA.

Bošnjački političari kritikovali su odnos Hrvatske prema BiH. Raguž je na kraju emisije tražio reč i pročitao im sledeću izjavu:

- Mi insistiramo da se u centar političkog sistema stavi čovek i građanin, a ne pripadnik pojedine nacionalnosti. Slobode i prava čoveka i građanina koji može učestvovati u političkom životu ravnopravno bez obzira na razlike u pogledu nacionalnosti, vere, profesije ili bilo kakve druge...su osnov za razvoj jedne demokratske i moderne evropske zemlje.

Nakon toga je pitao bošnjačke političare slažu li se s tom izjavom. Dževad Adžem rekao je kako je to upravo politika njegove stranke i građanski koncept koji zastupaju, a Ramiz Salkić iz SDA je to potvrdio.

- Ovo vam je rekao Slobodan Milošević 1989. u svome govoru i upravo ste se složili s tim, rekao im je Raguž i dodao da je "jasno da nema nikakve razlike u odnosu na ono što je pre 30 godina radio Slobodan Milošević i politike njihovih stranaka, prenose BiH mediji.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track