LEKARKI UPERIO PIŠTOLJ U GLAVU: Mladić iz Brčkog priznao krivicu, osuđen na tri meseca robije
Foto: PhotoEdit / Alamy / Alamy / Profimedia

bih

LEKARKI UPERIO PIŠTOLJ U GLAVU: Mladić iz Brčkog priznao krivicu, osuđen na tri meseca robije

Bosna i Hercegovina -


Asmir B. (24) iz Brčkog osuđen je na tri meseca zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti medicinskih sestara i dežurne doktorke u ambulanti u brčanskom naselju Rijeke.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa Tužilaštvom Brčko distrikta, piše Srpskainfo.

Prema presudi, Asmir B. je 22. marta oko 12 časova prvo verbalno, a zatim i pištoljem, pretio dežurnoj doktorki.

– Nezadovoljan objašnjenjem procedure prema kojoj o produženju njegovog bolovanja jedino može odlučiti nadležna lekarska komisija, izrevoltirano je počeo lupati rukama po stolu doktorke A.K, bacati inventar po ordinaciji, vikati i psovati, navodi se u presudi.

U trenutku kada su medicinske sestre pozvale policiju, Asmir B. je otrčao do automobila i uzeo sportski pištolj “Airsoft Colt”, sličan pravom pištolju, a zatim se vratio u ordinaciju i uperio ga iz neposredne blizine doktorki u glavu.

– Plašeći se za život, A. K. ga je molila da se smiri, no on je i dalje protestovao i mahao oružjem da bi, očekujući dolazak policije, konačno ispustio pištolj i pobegao iz ambulante. Postupak Asmira B. izazvao je zaprepaštenje, uznemirenost i strah za život kod prisutnih medicinskih radnica, koje nisu mogle znati kakvim im se oružjem preti, navodi se u optužnici.

Posle višečasovne policijske potrage za njim na području Brčkog i Čelića, Asmir B je došao do stanice policije u Brčkom i predao se. Brzom reakcijom organa gonjenja protiv njega je, nakon efikasno sprovedene istrage, podignuta optužnica za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Prema optužnici, on je ugrozio sigurnost više osoba ozbiljnom pretnjom da će ih lišiti života i teško telesno povrediti, a to je istovremeno učinio i prema službenoj osobi u vezi s vršenjem njene funkcije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track