VELIKE POPLAVE U BIH: Pod vodom Tešanj i Čelić, najavljene i nove obilne padavine VIDEO
Foto: Printskrin / You Tube / Hayat Media BiH

nepogoda

VELIKE POPLAVE U BIH: Pod vodom Tešanj i Čelić, najavljene i nove obilne padavine VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Obilne padavine u kasnim popodnevnim satima u našoj zemlji, dovele su do opšteg haosa i izlivanja pojedinih lokalnih reka. Tako je veći deo opštine Čelić trenutno pod vodom.

Trenutno je veći deo opštine pod vodom, poplavljeni su mnogi objekti i automobili, prekinuta je putna komunikacija, a nadležne ekipe su na terenu. Većina objekata je ugrožena. Pričinjena je veća materijalna šteta. Zbog novonastale situacije zakazana je sednica lokalnog kriznog štaba na kojoj će se detaljno analizirati stanje, uz eventualno donošenje adekvatnih mera.

Meteorolog Nedim Sladić prognozirao je da će se na severoistoku Bosne, nažalost, nastaviti obilnije padavine i narednih sati.

- Izvesne bujične poplave. Pridržavajte se preporuka nadležnih organa, odnosno hidrometeoroloških zavoda – rekao je Sladić.

Čelić je naseljeno mjesto i centar istoimene opštine u sjeveroistočnom delu Bosne i Hercegovine, a od Tuzle je udaljeno oko 40 kilometara. Sastavni je dio Tuzlanskog kantona, a graniči sa Srebrenicom, Tuzlom, Loparama i Brčko Distriktom.

Veliko nevreme pogodilo je i opštinu Tešanj. Mnoga područja su pod vodom.

Zbog poplava koje su zadesile ovu opštinu, policijska vozila su u pripravnosti, a putem razglasa obaveštavaju sve građane da se sklone sa obala reke.

- Poštovani građani, vodena bujica se slieva rekom iz pravca Crnog vrha prema gradu, uklonite vozila sa obale reke - kazali su iz Policijske uprave Tešanj.

Lokalni portali pišu da „situacija kakva je danas u Tešnju nije bila od velike poplave 1976. godine“.

Kurir.rs/Oslobodjenje.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track