SAMOUBISTVO U KLINIČKOM CENTRU RS: Pacijent skočio kroz prozor sa trećeg sprata
Foto: Youtube prtscr / BN TV

TRAGEDIJA

SAMOUBISTVO U KLINIČKOM CENTRU RS: Pacijent skočio kroz prozor sa trećeg sprata

Bosna i Hercegovina -

Pacijent M. Č. iz Laktaša izvršio je samoubistvo skočivši sa prozora na trećem spratu zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Banjalučka policija potvrdila je da se tragedija dogodila juče, da je ubviđaj izvršen i o svemu obavešteno Okružno javno tužilaptvo u Banjaluci.

U UKC Republike Srpske navode da je M.Č. bio hospitalizovan na odeljenju za maksilofacijalnu hirurgiju.

"Pacijent je u ovoj Službi bio hospitalizovan zbog povreda na glavi koje je sam sebi naneo. Radi se o pacijentu sa psihičkim poremećajima koji je već ranije ispoljavao agresivno ponašanje i imao agresivne ispade. Pacijent se nasilno oslobodio vezača kojima je bio fiksiran i nasilno onesposobio mehanizam prozora podešenih na kipu", navode u UKC RS a prenosi Srpska Info.

Iz KC navode da je nakon pada pacijent davao znakove života i hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje u politraumatizovanom stanju, gde je zbrinut i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

"I pored svih napora medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je preminuo u 10 časova", navode u UKC RS, a prenosi UNA TV.

Prošle godine skokom sa zgrade UKC Republike Srpske samoubistvo je izvršilo šest pacijenata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track