POTRAGA U TOKU Na području Prenja nestao planinar, angažovani i helikopteri
Foto: EPA / Fehim Demir

bih

POTRAGA U TOKU Na području Prenja nestao planinar, angažovani i helikopteri

Bosna i Hercegovina -

Planinar iz Istočnog Sarajeva Darko Ilić nestao je na području planine Prenj kod Jablanice i za njim je u toku intenzivna potraga.

Rekao je ovo danas predstavnik Republičke uprave civilne zaštite Dragan Štark.

Ilić je nestao juče posle podne, a Štark kaže da je helikopter Eufora već pretražio teren, ali bez uspeha, te da se očekuje i učešće Helikopterskog servisa Republike Srpske u nastavku potrage, prenosi Srpskainfo.

On je podvukao da su na terenu i pripadnici Gorske službe spasavanja.

Štark dodaje da je Ilić iskusni planinar, te da je njegov nestanak, nakon što su se rastali na lokalitetu Lupoglav, prijavio izvesni planinar Emir, nakon što je uočio da Ilić kasni u planinarski dom.

Načelnik Jablanice Damir Šabanović rekao je da su sve nadležne lokalne strukture ove opštine uključene u potragu za Ilićem.

– Potraga je pokrenuta, helikopter Eufora bio je u pretrazi terena oko sat i po, a pripadnici Gorske službe spasavanja trude se koliko mogu da pronađu nestalog Ilića, naveo je Šabanović.

On je potvrdio da se u Jablanicu očekuje i dolazak helikoptera iz Republike Srpske, i najavio da će večeras sigurno biti pokrenuta masovna potraga za nestalim planinarom.

– Nadam se da će naša akcija biti uspešna i da ćemo pronaći Ilića živog i zdravog, kaže Šabanović.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track