06:30

RASKRINKAVANJE! Ambasador koji traži da se proglasi genocid u Srebrenici ima KRIMINALNU PROŠLOST Evo ko su mu mentori i zaštitnici

kriminalna prošlost

BRUTALAN ODGOVOR MASTILOVIĆA! Ambasador koji gura genocid u Srebrenici u UN ima KRIMINALNU PROŠLOST Evo ko su mu mentori

Bosna i Hercegovina -

BiH je i dalje nefunkcionalna tvorevina, jer Bošnjaci i dalje na svoju ruku čine ove stvari - rekao je Aleksandar Zobenica u jutarnjem programu Kurir televizije komentarišući zahtev da UN osude "genocid" u Srebrenici.

Iz Bosne i Hercegovine stiže novi udar na Srbiju. Naime, stalni predstavnik BiH u Ujedinjenim nacijama Sven Alkalaj zatražio je od UN da osude „genocid u Srebrenici“, te da se strogo kazni svako negiranje „genocida“.

On je to izneo u predlogu rezoluci je o Srebrenici koju je zvanično podneo. U dokumentu se traži i da se, „prepoznajući važnost borbe za sve prekršaje protiv negiranja genocida“, 11. jula obeležava takozvani Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine.

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije bili su Dejan Mastilović, direktor izdavačke kuće ,,Filip Višnjić'' i Aleksandar Zobenica, stručnjak za politički marketing koji se javio putem video linka.

Dejan MAstilović, Aleksandar Zobenica
foto: Kurir televizija

- Prvo bih se bavio formalno - pravnim delom. BiH je i dalje nefunkcionalna tvorevina, jer Bošnjaci i dalje na svoju ruku čine ove stvari. Ovo jeste pritisak i na Srbiju i na Republiku Srpsku. Unutar sam federacije postoji raskol. Srbi definitivno računaju na podršku Rusije - rekao je Aleksandar Zobenica.

Dejan MAstilović, Aleksandar Zobenica
foto: Kurir televizija

Podsetimo, Alkalaj, pozivajući se na presude generalima Mladiću i Krstiću, traži da se 11. jul proglasi za svetski dan genocida.

- Ovo je pokušaj jednog usamljenog čoveka, koji je inače turski Jevrejin, koji je došao u BiH pre 20 godina. Njega je pronašao Haris Silajdžić i stavio ga je u svoju stranku da bude ministar spoljnih poslova. On je za to vreme pravio više prekršaja, čak i krivičnih dela, pravosnažno je osuđen pred sudom BiH, da bi ga sada SDA preuzela i poslala za ambasadora. A to ne smeta ni međunarodnoj zajednici. Iza njega stoje američki centri moći, SDA, njen najmilitantniji deo - rekao je Dejan Mastilović, direktor izdavačke kuće ,,Filip Višnjić''.

Dejan MAstilović, Aleksandar Zobenica
foto: Kurir televizija

Pogledajte gostovanje Dejana Mastilovića i Aleksandra Zobenice u videu ispod:

06:30

RASKRINKAVANJE! Ambasador koji traži da se proglasi genocid u Srebrenici ima KRIMINALNU PROŠLOST Evo ko su mu mentori i zaštitnici

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:59

DEĐANSKI U USIJANJU DANA: Države u regionu pothranjuju teroriste, neće moći da kontrolišu Bilala Bosnića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track