SAČEKALI GA DA SE VRATI SA MORA: Policija kaznila "Spajdermena" i njegovog šofera zbog opasne vožnje u Sarajevu VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

incident

SAČEKALI GA DA SE VRATI SA MORA: Policija kaznila "Spajdermena" i njegovog šofera zbog opasne vožnje u Sarajevu VIDEO

Bosna i Hercegovina -

"Spajdermen" je ovih dana bio na moru, pa je policiji bio nedostupan

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali dve osobe koje su opasnom vožnjom na krovu automobila, u kostimu Spajdermena, ugrozili učesnike u saobraćaju.

Identifikovan je A. D. (38), nastanjen u Sarajevu koji je upravljao poršeom bele boje, piše Klix.

Na krovu je prevozio osobu, za koju je utvrđeno da se radi o M. R. (34) takođe iz Sarajeva.

Obe osobe su pozvane u službene prostorije Jedinice za saobraćaj, uzete su im izjave i prekršajno su sankcionisani izdavanjem prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od po 400 KM (oko 200 evra), za koje su prihvatili odgovornost.

- Upozoravamo da su ovakva i slična ponašanja nedopustiva s aspekta bezbednosti učesnika u saobraćaju i policija Kantona Sarajevo ista neće tolerisati, te će prema počiniocima preduzimati sve zakonom dozvoljene i propisane mere i radnje s ciljem adekvatnog sankcionisanja istih, rečeno je iz MUP-a KS.

Kako saznaje Avaz, "Spajdermen" je proteklih dana bio na moru, pa je policiji bio nedostupan.

Tokom protekle sedmice na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako osoba, odevena u kostim Spajdermena, leži na krovu terenca koji je u pokretu. Videozapis je snimljen u sarajevskom naselju Otoka, na glavnoj gradskoj saobraćajnici.

Vidljivo je da se osoba, odevena u kostim pomenutog filmskog junaka, u ležećem položaju drži za krov terenca, a da pri tom nije bila dodatno osigurana. Takvo ponašanje ugrozilo je i njega, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Kurir.rs/Avaz/Klix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track