TOLIKO O ISTORIJSKOM NASLEĐU: Prodaje se srednjevekovna kula Staro Slano nedaleko od Trebinja
Foto: Printscreen/YouTube

bih

TOLIKO O ISTORIJSKOM NASLEĐU: Prodaje se srednjevekovna kula Staro Slano nedaleko od Trebinja

Bosna i Hercegovina -

Na stranici jedne hercegovačke agencije za nekretnine osvanuo je oglas da je na prodaju srednjevekovna kula Staro Slano u bizini Trebinja

Kula se nalazi na desnoj obali reke Trebišnjice, svega deset minuta vožne od centra Trebinja.

Kako navode u oglasu, reč je o veoma posebnoj nekretnini, odnosno urušenoj kući sa dve kule unutar srednjevekovnog kamenog zamka u Starom Slanom.

"Na prodaju je jedan od dva samostalna dela zamka unutar bedema. Površina placa je 500 kvadratnih metara, a na njemu se urušena kamena kuća. Uz kuću idu dve kamene kule, jedna četvrtasta, koja je deljeno vlasništvo 1/2 sa susednom nekretninom, i jedna okrugla, koja je vlasništvo prodavca 1/1. Orijenticaja objekta je jug/zapad", navodi se u oglasu.

Kula je u osmaskom periodu bila u vlasništvu Resulbegovića, a kulturno-istorijsko nasleđe BiH, nažalost, danas je na prodaju, piše Kliks.

"Ovo je fantastična prilika, ne samo da postanete vlasnik jedne unikatne nekretnine, nego i dela lokalne istorije, jer se zamak nalazi na istorijski strateškom Putu soli između Osmanske imperije i Dubrovačke Republike, koja je nekada pripadala čuvenoj trebinjskoj familiji Resulbegovića", dodaju u oglasu.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track