HEROJSKA BORBA VATROGASACA KOD KONJICA: Vatrena stihija besni već 4. dan, kuće za sada odbranjene VIDEO
Foto: Youtube screenshot/Klix

bravo

HEROJSKA BORBA VATROGASACA KOD KONJICA: Vatrena stihija besni već 4. dan, kuće za sada odbranjene VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Herojska borba vatrogasaca koji su angažovani na gašenju požara kod Konjica ulazi u četvrtu noć. Iako su iscrpljeni, i dalje su na terenu te sprečavaju da se vatra spusti do naseljenog dijela Boračkog jezera.

Kako je za portal "Avaza" rekao Husein Hodžić iz Štaba civilne zaštite u Konjicu gori šuma, a požar je na 100 metara do kuća.

"Gori šuma, borimo se. Sada smo imali dobru akciju. Bio je ugrožen put prema lokalnim kućama, ali uspjeli smo da ga lokalizujemo. Požar je na 100 metara do kuća, ali ima ovaj put koji koliko toliko sprječava širenje. Na terenu su vatrogasci i civilna zaštita", govori nam Hodžić.

Ističe da je jutros bio angažovan i helikopter Oružanih snaga.

"On je gasio dok nije nestalo goriva. Poslije se nije vratio jer je otišao da gasi požar na Blidinju", govori Hodžić.

Cela dolina Boračkog jezera danima je puna dima.

Pojedini su počeli napuštati Boračko jezero zbog dima, ali i pepela koji pada. Požar je i dalje aktivan i on se sada razvio na nekoliko lokacija. Požar zahvatio površinu od oko 60 hektara.

"Vrlo je teško gasiti požar jer gori na strmom i nepristupačnom terenu. Za sada nema ugroženih objekata, nije put ugrožen, ali vatra i dalje aktivna", dodaje Hodžić.

Podsećamo, Veće ministara BiH jutros je zatražilo pomoć od Hrvatske za ustupanje kanadera.

Ovu hitnu odluku Veće ministara BiH je donelo kako bi se pomoglo stanovništvu na području opština Čitluk, Čapljina i Konjic, gde je zbog nepristupačnog terena otežano gašenje velikih požara.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track