DETALJI PUCNJAVE NA PROSLAVI U BIH: Zapucao iz kalašnjikova po masi, ubio preduzetnika! EVO ŠTA JE PRETHODILO KRVAVOM PIRU (FOTO)
Foto: Oslobodjenje.ba

bih

DETALJI PUCNJAVE NA PROSLAVI U BIH: Zapucao iz kalašnjikova po masi, ubio preduzetnika! EVO ŠTA JE PRETHODILO KRVAVOM PIRU (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Dve osobe su ubijene, a dve ranjene u pucnjavi u mestu Gorica kod Gruda, potvrđeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Na seoskoj proslavi povodom dana Svetog Stjepana, 50-godišnji muškarac je iz kalašnjikova zapucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića.

pucnjava, BiH, Gorica
foto: Printscreen/24sata.hr

Kako Hercegovina.info saznaje, ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Kako se saznaje sve je posledica svađe unutar kafića Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku kalašnjikov i otvorio vatru na više osoba.

Gorica, pucnjava, BiH
foto: Printscreen/24sata.hr

- Dana 4. 8. 2022. godine oko 2 sata u mestu Gorica, Stubli, opština Grude, prilikom obeležavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe, a 2 su ranjene, o kojem događaju je obaveštena policija, koja je izašla na mesto događaja gde su zajedno s dežurnim tužiteljem obavili uviđaj i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Naložiće se obdukcija nad telima smrtno stradalih i preduzeće se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih dela ubistvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, rekla je za Hercegovina.info Petrunjela Matijević, portparolka Županijskog tužilaštva Županije Zapadnohercegovačke.

Srpskainfo navodi da su meštani savladali napadača do dolaska policije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track