UTVRĐUJE SE KAKO JE BEBA PALA NA POD NAKON POROĐAJA! Oglasila se bolnica u Foči povodom incidenta
Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

pokrenut interni postupak

UTVRĐUJE SE KAKO JE BEBA PALA NA POD NAKON POROĐAJA! Oglasila se bolnica u Foči povodom incidenta

Bosna i Hercegovina -

U Univerzitetskoj bolnici u Foči je pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio u toj ustanovi, kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod.

Kako ističu, zbog istrage ne mogu da iznose više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj, prenosi Srpskainfo.

- Izražavamo žaljenje zbog nenamernog neželjenog događaja koji se desio u našoj Ustanovi. Preduzete su sve mere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na lekarske preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odeljenju ginekologije i akušerstva i stanje je bilo stabilno. Nakon sprovedene dijagnostičke obrade doneta je odluka nadležnih lekara, pedijatara i ginekologa, da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka lečenja. Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog lekara, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak, navose oni, pišu Nezavisne.

Kurir.rs/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track