SUSRET U LAKTAŠIMA: Zoran Milanović boravio na imanju Milorada Dodika! Zadržao se tri sata i otišao
Foto: EPA / KENZO TRIBOUILLARD / POOL, Marina Lopičić

poseta

SUSRET U LAKTAŠIMA: Zoran Milanović boravio na imanju Milorada Dodika! Zadržao se tri sata i otišao

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović u utorak je boravio skoro tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, preneo je sarajevski portal Kliks (Klix.ba)

Milanović je juče prvo boravio u Jajcu, povodom 27. godišnjice vojne akcije "Maestral, u kojoj su zajedničke snage Vojske Hrvatske, Hrvatskog veća odbrane (HVO) i Armije BiH taj grad, koji je prethodno bio pod kontrolom srpskih snaga.

U Jajcu se sastao sa delegacijom HDZ BIH, koju je predvodio lider te stranke Dragan Čović.

Kliks je preno da je posle boravka u Jajcu Milanović pod pratnjom stigao na Dodikovo imanje kod Laktaša, gde je proveo tri sata, a potom napustio BiH.

Milanović je više puta naglasio da je Dodik partner Republike Hrvatske, a u vremenu kada se govorilo o uvodjenju evropskih sankcija lideru SNSD-a zbog podrivanja Dejtona i institucija BiH te destabilizacije regiona, Milanović je rekao da ko glasa za sankcije Dodiku biće izdajnik u Zagrebu, naveo je sarajevski portal.

Potpredsednik Partije demokratskopg progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je zbog dolaska Milanovića u Laktaše banjalučka policija sinoć bila "dignuta na noge".

"Dodikovo grljenje i ljubljenje sa Zoranom Milanovićem, zatvaranje autoputa i blokada saobraćaja u Banjaluci njemu u čast, dok Milanović svojim izjavama ponovo ubija stradale u akciji 'Maestral' definitivni je dokaz da je Dodik hrvatski igrač i velika opasnost za srpski narod", izjavio je Crnadak.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track