VAŽAN SUSRET: Dodik sutra u Moskvi na sastanku s Putinom
Foto: Printscreen/Pink

diplomatija

VAŽAN SUSRET: Dodik sutra u Moskvi na sastanku s Putinom

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) sutra će se u Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, potvrdila je njegova savetnica Ana Trišić-Babić.

Trišić-Babić je izjavila da se na sastanku Putina i Dodika "ne očekuju nikakvi razgovori o narušavanju mira unutar BiH, ali se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima".

-Očekuju se priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas svi ozbiljni političari i pričaju, kako dočekati ovu zimu, proleće i sledeću zimu, rekla je ona za banjalučku Alternativnu televiziju.

Prema njenim rečima, predstojeći sastanak u Moskvi je nastavak razgovora koji je počeo na Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu krajem juna.

-Jedna od tema sastanka biće energetska situacija i način kako da Republika Srpska prodje što bolje u ovome svemu šta se dešava. Verovatno će biti i razgovora i o tome dokle se došlo sa tad započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema Republici Srpskoj, dodala je Trišić-Babić.

Rekla je i da Rusija uvek ističe da podržava dejtonsku BiH u svojim granicama, poštujući tri konstitutivna naroda i dva entiteta, kako to i piše u Ustavu BiH.

Dodik putuje u Moskvu u samom finišu kampanje pred izbore 2. oktobra, na kojima će se boriti za funkciju predsednika RS.

Sastanak s Putinom planiran je pred same izbore, kao što se to dešavalo i pred nekoliko ranijih opštih izbora.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track