MALENA SARA (12) OSTALA SAMA: Muk nakon vesti da je preminuo napaćeni samohrani otac teško bolesne devojčice TUGA DO NEBA
Foto: Printskrin/Facebook

POZNATO VREME SAHRANE

MALENA SARA (12) OSTALA SAMA: Muk nakon vesti da je preminuo napaćeni samohrani otac teško bolesne devojčice TUGA DO NEBA

Bosna i Hercegovina -

Darko Vujinović, Banjalučanin i samohrani otac, koji je preminuo u 45. godini biće sahranjen sutra u 12 časova na groblju Sjenica u naselju Starčevica.

Darko Vujinović (45), samohrani otac male Sare (12), koja boluje od epilepsije i cerebralne paralize, postao je poznat kao “Otac hrabrost” nakon priče o njemu. Naime, on je noću mukotrpno radio, a danju brinuo o Sari.

Darko je godinama bolovao od dijabetesa tipa 1, a nedavno je operisao tromb na srcu, te su bile pokrenute brojne akcije za prikupljanje pomoći za lečenje. Vujinović je bio stalno na utakmicama banjalučkog Borca.

Redovno je pratio sve sekcije i klubovi su često organizovali akcije prikupljanja pomoći za njegovu kćerku Saru. Nažalost na kraju je i on obolio i završio u bolnici.

Darkova kćerka Sara (12) boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a o njoj su se brinuli baka i deda u danima dok je Darko bio hospitalizovan, prvo na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a potom i u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci.

Nažalost nakon toga su došle tragične vijesti da ovu bitku vredni Darko nije dobio.

Mala Sara je sada ostala sama sa bakom i dedom, koji su vodili računa o njoj dok je Darko boravio u bolnici.

Njegov lik i delo će ostati upamćeni kroz tekstove o borbi za Sarino zdravlje i bolje životne i zdravstvene uslove. Darko je uglavnom radio je noću, a dane je provodio sa kćerkom kako bi joj pružio što ispunjenije djetinjstvo.

(Kurir.rs/Srpska info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track