PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TROJICE GRANIČNIH POLICAJACA BIH: Za pare puštali putnike preko granice bez dokumenata!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

mito i korupcija

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TROJICE GRANIČNIH POLICAJACA BIH: Za pare puštali putnike preko granice bez dokumenata!

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv trojice zaposlenih Granične policije Bosne i Hercegovine zbog koruptivnih krivičnih dela u službi.

Kako je saopšeno iz Tužilaštva BiH optuženi se terete da su, radeći kao ovlašteni policijski radnici, Granične policije kao policijske agencije na nivou države Bosne i Hercegovine, na području graničnog prelaza Bosanski Brod, postupali koruptivno, kako bi za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist.

"Oni se terete da su, prilikom kontrole putnika, na ulazu ili izlazu iz Bosne i Hercegovine, kojima bi nedostajao neki od pratećih dokumenata potreban za ulazak ili izlazak iz BiH (zelena karta osiguranja automobila, prijava boravka za strance ili sl.), zahtevali i primili novčani dar od putnika, kako bi im dozvolili ulazak ili izlazak iz Bosne i Hercegovine", navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se terete da su počinili krivično delo-primanje dara ili drugih oblika koristi, a optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji ju je on potvrdio.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track