NOVI SLUČAJ PREDOFILIJE U SARAJEVSKOJ ŠKOLI?! Priveden nastavnik fizičkog u Ilijašu! Osumnjičen za bludne radnje nad maloletnicom
Foto: Printscreen YT/Avaz TV

policija preduzela radnje

NOVI SLUČAJ PREDOFILIJE U SARAJEVSKOJ ŠKOLI?! Priveden nastavnik fizičkog u Ilijašu! Osumnjičen za bludne radnje nad maloletnicom

Bosna i Hercegovina -

Nakon skandala u vezi sa slučajem nastavnika sporta i fizičkog vaspitanja Samira Alihodžića u sarajevskoj školi Grbavica 1, prijavljen je novi slučaj i to u Ilijašu, koji se trenutno istražuje, piše sarajevski portal Klix.ba.

Naime, nastavnik sporta i fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi "Stari Ilijaš" uhapšen je zbog sumnje u bludnje radnje sa jednom učenicom.

Ovu je informaciju za portal Klix.ba potvrdio direktor pomenute ustanove Adem Alić.

"Mogu da potvrdim vaše navode o bludnim radnjama jednog našeg zaposlenika sa maloletnom učenicom. Škola je postupila po protokolu, pozvala roditelje, a slučaj smo prepustili istražnim organima koji već rade na ovom slučaju", poručio je.

Osumnjičeni je uhapšen i osumnjičeni za krivično delo "Bludne radnje", potvrđeno je iz policije.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rasvetljavaju i dokumentuju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj.

Direktor Alić je dodao kako je nastavnik suspendovan do okončanja krivičnog postupka.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja