ENVER KOJI PEŠAČI DO MEKE NASTAVLJA PUT POSLE PORODIČNE TRAGEDIJE: Hodočasnik skrhan bolom, ali ne odustaje
Foto: Printscreen/facebook

ima još 5.000 km

ENVER KOJI PEŠAČI DO MEKE NASTAVLJA PUT POSLE PORODIČNE TRAGEDIJE: Hodočasnik skrhan bolom, ali ne odustaje

Bosna i Hercegovina -

Enver Beganović, koji pešači do Meke na hadžiluk, nastavio je danas putovanje nakon porodične tragedije koja ga je zadesila na putu.

Hodočasnik rodom iz BiH, podsetimo, stigao je do Skoplja kad je u subotu stigla tužna vest da mu je iznenada preminula majka Fazila Beganović. Enver je nakratko prekinuo putovanje kako bi prisustvovao sahrani.

- Dugujem našim pratiocima informaciju. Naš putnik Enver je danas krenuo iz Ljubljane preko Beograda u Skoplje. U posepodnevnim satima stiže u Skoplje da se smesti i odmori pred nastavak puta. Sutra ujutro planira da krene dalje. Trebalo bi da poseti neka mesta gde žive Bošnjaci na svom putu prema Štipu. Srećno prijatelju - piše na stranici na društvenim mrežama koja prati Enverovo putovanje.

Beganović (52), koji je rodom iz BiH, podsetimo, krenuo je na sveto putovanje dugo oko 6.500 kilometara. Do sada je već prošao Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, zatim je iz Centralne Srbije preko administrativnog prelaza prešao na KiM, a trenutno se nalazi u Severnoj Makedoniji.

Njegov plan je da oko 25. juna stigne u Meku i završi svoje hodočašće. Takođe planira da u Meku odnese zastavicu svake zemlje kroz koju će proći, a na tom putu ih ima 12.

Pred njim je još izuzetno dalek put i nekih 5.000 kilometara.

- Obaveza svakog islamskog vernika ako je u mogućnosti jeste da ode na hadžilu. Tako je i mene na ovo putovanje motivisala vera. Dnevno prepešačim oko 60 kilometara. U meni je ostalo sportskog duha iz mlađih dana i ne osećam umor - rekao je ranije Enver.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja