AMERIKANAC ODLUČIO DA POSETI BALKAN, PA ODMAH NARUČIO KAFU I OBROK: Doživeo ŠOK kada mu je konobar OVO stavio na sto (FOTO)
Foto: Shutterstock, Printskrin/Facebook

NIJE MOGAO DA VERUJE SVOJIM OČIMA

AMERIKANAC ODLUČIO DA POSETI BALKAN, PA ODMAH NARUČIO KAFU I OBROK: Doživeo ŠOK kada mu je konobar OVO stavio na sto (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Odri i Hari, par iz Amerike koji obilazi čitav svet i nesebično deli svoja iskustva na društvenim mrežama, odlučio je da poseti i komšiluk. U nameri da "okuse" čari Bosne i Hercegovine, uputili su se pravac kazandžijske četvrti na pravu tursku kafu. A onda je usledio šok! Uz naručenu kafu, stigao je sav propratni segment za pravi "merak".

- Naručio sam kafu u Bosni i evo šta sam dobio, napisao je Hari ispod slike na kojoj su se nalazili kafa, šećer, ratluk, cigareta, šibice i čaša vode.

I sve je onako kako tradicija nalaže. Fildžan, omanja šoljica na tepsiji, a ratluk, cigareta i sibice imaju čak i posebne delove na njoj.

Ispod objave, komentari nisu prestali da se nižu.

"Gostoprimstvo, ljubaznost i toplina duše. To je ono što Bosanci poseduju", "Najbolji doiživljaj na svetu", "Ovo je vanvremenski", E ovo je kafa" - samo su neki od njih.

A onda je odlučio da poseti i Severnu Makedoniju.

- Otišao sam u Severnu Makedoniju i naručio hamburger sa pomfritom - ovo sam dobio, napisao je Hari. Na objavi se mogao videti pun oval mesa, salate, pasulja i pomfrita, a ništa manje komentara nije bilo ni ispod ove objave.

"Ovo je pobedilo svaki burger", "Pa napravi sada od toga svoj personalni burger", "E sada sigurno nećeš ostati gladan"...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track