MIRNESA MIKI IDE NA DUGU ROBIJU: Fatalna konobarica iz BiH osuđena u rekordnom roku za krađu više od MILION EVRA u Nemačkoj
Foto: Printscreen/Youtube/AvazTV, Printscreen/Instagram

presuda

MIRNESA MIKI IDE NA DUGU ROBIJU: Fatalna konobarica iz BiH osuđena u rekordnom roku za krađu više od MILION EVRA u Nemačkoj

Bosna i Hercegovina -

Sud u Štutgartu osudio je Mirnesu S. na zatvorsku kaznu od tri godine zbog krađe više od milione evra iz kompanije u kojoj je radila.

Suđenje je počelo danas pred Zemaljskim sudom u Štutgartu, a presuda je prema navodima nemačkih medija doneta u rekordnom roku.

Nemački mediji navode da je kazna mogla biti znatno veća i da je Mirnesi S. pretilo i do deset godina zatvora. S obzirom na to da je na sudu priznala delo kazna je niža. Nemački mediji navode da se na presudu neće žaliti ni tužilaštvo, ali ni odbrana.

- Zadovoljni smo ovom presudom - rekao je za nemačke medije Mirnesin branilac Markus Okolisan.

Advokat je rekao da bi kazna bila veća da se Mirnesa nije predala i da nije sarađivala sa istražiteljima.

Mirnesa S, Mirnesa S.
foto: Instagram

- Da nije priznala zločin dobila bi kaznu od pet-šest godina. Sve je učinila kako treba i sud je to takođe cenio - dodao je advokat.

Krađa više od milion evra koju je izvela Mirnesa S. (42), poreklom iz BiH, dospela je na naslovnice širom Nemačke i sveta.

Mirnesa S, nekadašnja konobarica, podsetimo, ukrala je 14. oktobra prošle godine iz kompanije za obezbeđenje u kojoj je radila 1,25 miliona evra u gotovini.

Nakon toga je pobegla u inostranstvo, ali se u januaru, međutim, predala nemačkim vlastima i uhapšena je na aerodromu Štutgart.

- Nažalost, ja sam to učinila, čim sam sela u automobil, zažalila sam zbog toga - priznala je Mirnesa na sudu.

Osuđena je prema presudu krađu izvela zajedno s dvojicom muškaraca.

Jedan od njih dvojice već je uhapšen, a za Robertom S. (29) još se traga.

(Kurir.rs/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track