BOSANAC OSUMNJIČEN ZA TRGOVINU DROGOM PAO U ŠPANIJI: Uhapšen po međunarodnoj poternici dve zemlje, lociran preko rođaka
Foto: Shutterstock

hteo da se sretne sa članovima porodice

BOSANAC OSUMNJIČEN ZA TRGOVINU DROGOM PAO U ŠPANIJI: Uhapšen po međunarodnoj poternici dve zemlje, lociran preko rođaka

Bosna i Hercegovina -

Španska policija saopštila je da je u primorskom gradu Alikanteu uhapsila 44-godišnjeg državljanina BiH za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog trgovine oružjem i drogom.

Dnevni avaz navodi da muškarca, čije ime nije objavljeno, traže BiH i Holandija koje čekaju odluku o izručenju iz Španije.

Španska policija je dobila informaciju da se muškarac skriva u Alikanteu, turističkom primorskom gradu sa 338.000 stanovnika na jugoistoku zemlje.

Pokrenula je istragu i saznala da on tamo planira da se sretne sa članovima porodice.

Nekoliko rođaka begunca otputovalo je iz Holandije, letom iz grada Ajndhovena, na aerodrom u Alikanteu, a agenti su ih pratili.

Navodi se da španski mediji pišu da su agenti, pored mera bezbednosti koje su rođaci preduzeli kako bi sprečili policiju da pronađe njegovo mesto boravka, locirali i uhapsili begunca na osnovu naloga za hapšenje koje su raspisali pravosudni organi Holandije i BiH.

Uhapšenog vlasti BiH terete za krivična dela trgovine drogom koja se odnosi na transport i prodaju kokaina i heroina, trgovinu oružjem i organizovani kriminal, za što bi mogao da bude osuđen na 20 godina zatvora.

Pored toga, halandske vlasti ga terete za krivično delo pranje novca prilikom kupovine više nekretnina u Holandiji i sticanje veće količine novca na različitim bankovnim računima, koristeći ukupno 2,4 miliona evra od izvršenja krivičnih dela. Za ova krivična dela preti mu kazna od osam godina zatvora.

(Kurir.rs/Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track