VELIKA AKCIJA NAKON TROSTRUKOG UBISTVA U GRADAČCU: Policija privela 40 osoba koje su tokom KRVAVOG PIRA podržale monstruma
Foto: AP Photo/Armin Durgut, AP, Printscreen/Instagram

hapšenja

VELIKA AKCIJA NAKON TROSTRUKOG UBISTVA U GRADAČCU: Policija privela 40 osoba koje su tokom KRVAVOG PIRA podržale monstruma

Bosna i Hercegovina -

Do sada je prema nezvaničnim navodima Avaza uhapšeno oko 40 osoba koje su tokom prenosa na Instagramu podržavali Nermina Sulejmanovića dok je ubijao nevenčanu suprugu Nezimu Hećimović!

Nermin Sulejmanović je u krvavom pohodu brutalno ubio i Džengiza i Denisa Ondera, oca i sina, koji su turski državljani. Ranjeni su policajac Husein Kotorić, zatim brat od tetke ubijene žene, Nedim Pamuković i Harisa Onder, supruga Džengiza Ondera, koja se prema poslednjim informacijama nalazi u teškom stanju.

Pomahnitali ubica Sulejmanović je uživo prenosio svirepo ubistvo nevenčane supruge, međutim, zastrašuje činjenica da su ga brojni ljudi podržavali.

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, navodi da se sprovode aktivnosti na evidentiranju pojedinaca.

- Direktor FUP-a informisao me da odsek za sajber kriminal već sprovodi aktivnosti koje se odnose na evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavale i veličale ubistvo i ubicu - rekao je Isak za Avaz.

FUP će u saradnji sa naležnim tužilaštvom početi postupak lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubistvo i ubicu i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama.

Nermin Sulejmanović, koji je prijavljivan policiji za nasilje u porodici, podsetimo, ubio je u petak nevenčanu suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Na uznemirujućem snimku, koji je sada obrisan, pitao je nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a Nezima je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track