"NASILNIKE SLATI U ZATVORE NA ŠEST MESECI" Ramadani: Na prvi znak ugrožavanja žene, stroga kazna! U SUPROTNOM ĆE NEKOG UBITI
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"NASILNIKE SLATI U ZATVORE NA ŠEST MESECI" Ramadani: Na prvi znak ugrožavanja žene, stroga kazna! U SUPROTNOM ĆE NEKOG UBITI

Bosna i Hercegovina -

Nakon tragičnog događaja u kojem je Nermin Sulejmanović ubio svoju suprugu Nizamu Hećimović pred njihovom bebom i još dvoje ljudi, a zatim izvršio samoubistvo, javlja se ogorčenje u BiH i širem regionu zbog nedostatka delotvornih reakcija nadležnih institucija.

Nerminu nije bila izrečena sudski naložena zabrana pristupa Nizami, i postoji tvrdnja da je Sulejmanović putem svojih veza u policiji saznao da ga je Nizama prijavila zbog nasilja.

Nermin Sulejmanović
foto: Drustvene Mreže

Navodno je kasnije, od jedne policajke, doznao i gde se Nizama sakrila sa detetom.

Pitamo se da li bi brza i efikasna reakcija nadležnih organa mogla sprečiti ovu tragediju, a na to je odgovorila gošća Kurir televizije Hajrija Ramadani.

- Institucija treba da zatvori nasilnika, s obzirom na to da papir ne može ništa da uradi. Takođe, nemoguće je da vas neko čuva 24 sata. Jednostavno moraju da budu strožije kazne. Ja bih predložila šest meseci zatvora dok se dokaže da li je neki nasilnik kriv ili ne. Napraviš kaznu, grešku, šest meseci! Kao ja u saobraćaju, dobila sam kaznu i zaboravila na nju i policija je došla kod mene zbog toga - započela je Ramadani, pa nastavila:

01:30

OVO JE JEDINI NAČIN DA SAČUVAMO NEKOG OD UBISTVA Ramadani: Ne može vas niko čuvati 24h, OVO BI INSTITUCIJE TREBALO DA PREDUZMU

- Rekla sam im kako su me tako brzo našli, a nisu nasilnike. Jurite lopove, kriminalce, lopove, a ne mene. Rekli mi da tri meseca ne mogu da vozim i nisam vozila. Neka bude šest meseci u zatvoru dok se ne dokaže da li si kriv ili nisi. Čim se prijavi, u roku od 24 sata se nađe nasilnik, zaključa se, pa šest meseci da vidimo da li si kriv. Ako nisi, onda ona plaća odštetu i bude kažnjena. Na taj način jedino možemo da sačuvamo nekog od ubistva.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track