ISPRAVKA Ubica iz Gradačca nije tajno ukopan! Stigao demanti informacije
Foto: AP Photo/Armin Durgut, AP, Printscreen/Instagram

ISPRAVKA Ubica iz Gradačca nije tajno ukopan! Stigao demanti informacije

Bosna i Hercegovina -

Kurir je 18.8.2023 objavio članak pod nazivom MONSTRUM SAHRANJEN U ZORU U NAJVEĆOJ TAJNOSTI? Mediji iz BiH prenose šokantne informacije: Pokopan daleko od mesta KRVAVOG POHODA za koji se ispostavilo da nije tačan stoga unosimo ispravku.

Naime, kako piše Raskrinkavanje.ba, iako je preneto da "prema nezvaničnim informacijama koje dolaze iz Tuzle počinitelj masovnog ubistva u Gradačcu Nermin Sulejmanović u tajnosti ukopan u blizini Gračanice u četvrtak 17. augusta" - ovo nije tačno!

Naime, stigao je jako brzo i zvanični demant.

Direktor Komemorativnog centra Tuzla Faruk Latifagić rekao je za portal N1 18. augusta da se telo počinitelja i dalje nalazi u Komemorativnom centru, te da se niko od njegove porodice nije javio da ga preuzme.

Ovo je potvrdio i za Avaz istog dana, eksplicitno navodeći da su medijski napisi o Sulejmanovićevoj tajnoj sahrani netačni.

Latifagić tvrdi da je netačna informacija koju su objavili pojedini mediji da je Sulejmanović ukopan negdje kod Gračanice. - Nije to tačno. Tijelo je i dalje u hladnjači u Tuzli. Niko nije došao da ga preuzme. I mi čekamo šta će biti i ko će ga i kada ukopati. Sve ostalo su dezinformacije - rekao je Latifagić.

Izvinjavamo se čitaocima na grešci.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track