NOVI DETALJI UBISTVA INSPEKTORA U BIJELJINI: Evo šta je prethodilo sačekuši, oglasilo se tužilaštvo
Foto: Printscreen/Youtube/RTRS, Printscreen/Facebook

NOVI DETALJI UBISTVA INSPEKTORA U BIJELJINI: Evo šta je prethodilo sačekuši, oglasilo se tužilaštvo

Bosna i Hercegovina -

Inspektor Nenad Marković, koji je ubijen u Bijeljini, u trenutku ubistva bio je na dužnosti i obavljao je redovne poslove, rekla je tužilac OJT Bijeljina Sabina Husejnagić.

Ona je pojasnila da je bijeljinsko tužilaštvo formiralo istražni tim u kojem se osim nje nalazi i tužilac Jasmina Mrakanović.

Policijski inspektor se to veče vratio sa uviđaja i sve to ima evindetirano u knjizi dežurstva dežurnog tužioca – istakla je Husejnagićeva.

Ona je dodala da je tužilaštvo u saradnji sa policijom preduzimalo sve mere i radnje u cilju pronalasku izvršilaca i saizvršilaca.

Nenad Marković, Bijeljinja, ubistvo
foto: Printscreen/Facebook

– Obavljeno je više pretresa na različitim lokacijama. Pretresena su dva automobila, i to jedno vozilo koje se nalazilo ispred ugostiteljskog obekta gde se desilo ubistvo, a koje su korisitili osumnjičeni. Drugo vozilo pripada, takođe, jednom od osumnjičenih – pojasnila je Husejnagićeva.

Rekla je i da je izvršen pretres stanova na dve lokacije u Brčkom, a sve su to tragovi i dokazi koji su važni za istragu.

– Jutros je izvršena obdukcija, pored toga tužilac saslušava sve svedoke i sve osobe koje imaju saznanja šta se desilo, radi utvrđivanja svih činjenica. Mi ćemo danas doneti odluku o pritvoru za osobe koje su uhapšene. Pretpostavljamo da će se staviti predlog pritvora.

Svi predmeti koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim delom su pronađeni. Vršeni su uviđaji na tri lokacije – rekla je Husejnagićeva.

(Kurir.rs/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track