ČAK 300 POLICAJACA, SPECIJALCI I BEZBEDNJACI UPALI U MIGRANTSKI CENTAR: Ogromna racija u Sarajevu, evo šta je cilj akcije
Foto: Youtube/Avaz TV

ČAK 300 POLICAJACA, SPECIJALCI I BEZBEDNJACI UPALI U MIGRANTSKI CENTAR: Ogromna racija u Sarajevu, evo šta je cilj akcije

Bosna i Hercegovina -

Policija BiH i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) izveli su jutros veliku raciju u centru za smeštaj ilegalnih migranata u okolini Sarajeva.

Akcija je usmerena protiv mreže krijumčara ljudi, potvrđeno je iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pored pripadnika SIPA i OSA, u akciju su bili uključeni i službenici granične policije i Službe za poslove sa strancima Ministarstva bezbednosti BiH.

Akciju oko 300 policajaca koordiniralo je Tužilaštvo BiH.

U saopštenju policije se navodi da je migrantski centar u mestu Blažuj blokiran, a objekti su pretreseni i sva lica koja se tamo nalaze.

Cilj je bio da se pronađu ljudi koji ilegalno borave u centru, da se pronađu ilegalno oružje i droga, kao i drugi dokazi o počinjenim zločinima.

Kako je navedeno, policijska racija bila je usmerena i na organizatore grupe čiji su članovi počinili krivično delo krijumčarenje migranata.

U okolini Sarajeva postoje dva manja centra za privremeni smeštaj migranata koji u tu zemlju pristižu iz Srbije i Crne Gore, dok su ostali na širem području Bihaća, gde je po pravilu najveća koncentracija onih koji pokušavaju da ilegalno nastave put ka Hrvatskoj i drugim zemljama Evropske unije.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja