TERORISTA ISLAMSKE DRŽAVE UHAPŠEN U SARAJEVU: Specijalci ga opkolili na aerodromu, otišao u Siriju da učestvuje u DŽIHADU
Foto: Youtube/Avaz TV

TERORISTA ISLAMSKE DRŽAVE UHAPŠEN U SARAJEVU: Specijalci ga opkolili na aerodromu, otišao u Siriju da učestvuje u DŽIHADU

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo slobode lišili jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična dela "organizovanje terorističke grupe", "protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama" u vezi sa krivičnim delom "terorizam" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Reč je o Adnanu Ć, koji je, kako se navodi, bio pripadnik terorističke organizacije Islamska država. On se iz Sirije prebacio u Tursku, zatim iz Turske u Sarajevo gde je uhapšen na aerodromu.

Adnan Ć. je otišao u džihad u Siriju 1. jula 2013. godine letom iz Sarajeva u Istanbul, a u avionu s njim su bili J. J. i M. A. Adnan Ć. se šerijatski venčao sa Adnom B.

Uhapšeni je rođen u Zenici, a do 2012. godine boravio je u Gornjoj Maoči.

Kako je saopšteno iz SIPA-e, lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provedene u saradnji sa Obaveštajno bezbedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

(Kurir.rs/Avaz)

Bonus video:

02:02

BRUTALNE METODE LIKVIDIRANJA VELJE NEVOLJE: Kriminalna grupa UBIJALA po ugledu na džihadiste! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track