MINISTAR ODBRANE BiH SASLUŠAN NAKON IZJAVE O RUSKIM VOJNIM KAMPOVIMA: Tužilaštvo otkrilo naredne poteze
Foto: Printskrin YT

SASLUŠAN ZUKAN HELEZ

MINISTAR ODBRANE BiH SASLUŠAN NAKON IZJAVE O RUSKIM VOJNIM KAMPOVIMA: Tužilaštvo otkrilo naredne poteze

Bosna i Hercegovina -

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez saslušan je danas u svojstvu svedoka u Odseku Tužilaštva BiH za terorizam, povodom izjave da se na teritoriji Republike Srpske nalaze vojni kampovi za obuku paravojnih formacija kojima rukovode osobe iz Rusije.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je Helez tužiocu izneo saznanja "koja će biti predmet dalje provere nadležnih agencija".

"Posle izvršenih aktivnosti, javnost će biti informisana, s obzirom na postojanje interesa javnosti u BiH, kao i domaćih i međunarodnih institucija za navode koje je on izneo", navelo je Tužilaštvo BiH.

Helez posle saslušanja nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Tužilaštvo BiH je formiralo predmet pošto je Helez prošle sedmice izjavio da na teritoriji Republike Srpske, na području Rogatice i Maglića, postoje vojni kampovi za obuku paravojnih formacija. Vlasti tog entiteta BiH demantovali su Helezove navode, a o njegovim izjavama bi trebalo da raspravlja i Predsedništvo BiH.

Klub poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su danas inicijativu za smenu Heleza, navodeći da izjavama u javnosti "izaziva nepotrebnu paniku i strah".

(Kurir.rs/Beta)

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja