DOKTOR ACA DOČEKUJE PACIJENTE PRIKAČEN NA KISEONIK: Heroj teško bolestan, bori se za život, kolegi poslao potresnu poruku (FOTO)
Foto: Facebook

apel

DOKTOR ACA DOČEKUJE PACIJENTE PRIKAČEN NA KISEONIK: Heroj teško bolestan, bori se za život, kolegi poslao potresnu poruku (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Doktor Aleksandar Babić (47) iz Trebinja boluje od cistične fibroze, ima i Kartagenerov sindrom, ali svaki dan nesebično dolazi na posao i pomaže pacijentima.

Doktor Ivica Zdravković je otkrio da je njegov kolega po ceo dan prikačen na kiseonik i da se godinama bori sa cističnom fibrozom koja mu je skroz uništila pluća.

- Nisam znao kako drugačije, pa ću ovako, kako jedino i umem, direktno i konkretno. Ovo je Aleksandar Babić. Doktor Aleksandar Babić. Kolega. Jedan car, dobričina, šaljivdžija, srce kao kuća... Aca živi u Trebinju. Ima 47 godina, oženjen, radi kao lekar u domu zdravlja. I na kiseoniku je. Po ceo dan. Bori se sa cističnom fibrozom koja mu je uništila pluća. Bori se kao lav. Ide na posao pod kiseonikom. Ne da se. I tako već godinama... Ova fotografija snimljena je pre nekoliko dana. Poslao mi je da se pohvali kako je uspeo da dođe do ordinacije. Da pomaže drugima... A kako da mi pomognemo njemu? Malopre sam pisao Univerzitetskoj klinici za torakalnu hirurgiju u Beču koja je u poslednjih nekoliko godina izvela najvise transplantacija pluća u Evropi. Ne znam kad će mi i da li će mi odgovoriti. A potrebno je samo da ga vide. Da kažu da li bi ga operisali. Ima li nade - navodi doktor Zdravković na svom profilu na društvenim mrežama.

Cistična fibroza, međutim, nije jedini problem doktora Babića.

- Aca je posebno čudo. Ima Kartagenerov sindrom. Svi su mu organi smešteni naopako, srce je desno, a jetra levo... To je dopunska muka. Eto. Pa sad ko ume ili zna kako da pomognemo ovoj dobroj duši neka se javi. Najbolje naši ljudi koji imaju kontakt u Beču na Univerzitetskoj klinici za torakalnu hururgiju. Da krenemo od nekud. Da odvedemo Acu tamo. Da ga neko sprovede gde treba... Aco, drži se! Ne damo te, bre - navodi doktor Zdravković.

(Kurir.rs/Z.Ko)

Bonus video:

00:16

Doktor Vladimir Arsenijević sačekao baku na ulaznim vratima Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track