OSUMNJIČENI ZA PRISLUŠKIVANJE STOTINU OSOBA: Predsednik Suda BiH i bivši direktor OBA na saslušanju u SIPA
Foto: RTRS

UHAPŠENI U SARAJEVU

OSUMNJIČENI ZA PRISLUŠKIVANJE STOTINU OSOBA: Predsednik Suda BiH i bivši direktor OBA na saslušanju u SIPA

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA) Osman Mehmedagić, koji su uhapšeni u Sarajevu, daju danas izjave u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Osim Debevca i Mehmedagića, na saslušanju u SIPA je i advokatica Vasvija Vidović, koja je branilac predsednika Suda BiH.

Iz SIPA su saopštili da će oni danas biti predati Tužilaštvu BiH Debevec i Mehmedagić uhapšeni su juče po naredbi Tužilaštva BiH zbog zloupotrebe položaja, povezanih sa drugim krivičnim delima iz Krivičnog zakona BiH, saopšteno je iz Tužilaštvu BiH.

Mehmedagić se, prema pisanju medija, tereti da je prisluškivao oko stotinu osoba, političara, novinara, javnih ličnosti, po nalogu Stranke demokratske akcije (SDA), a da je sve to radio u dogovoru sa predsednikom Suda BiH Rankom Debevecom.

Bivši direktor OBA nalazi se od marta ove godine na američkoj „crnoj listi“, a Ministarstvo finansija SAD mu je uvelo sankcije jer je, kako je obrazloženo, Mehmedagić zloupotrebio Telekom BiH u korist Stranke demokratske akcije (SDA).

OFAC je naveo da postoje verodostojne informacije da je Mehmedagić sarađivao s kriminalnim mrežama kako bi obogatio sebe i svoju političku stranku.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

05:32

OMOGUĆENO PRISLUŠKIVANJE UREĐAJA BEZ ZNANJA VLASNIKA!? Božilović Petrović: Ovo je neophodno za postavljanje prislušnih uređaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track