DAMA S KOSOVA BRŽA OD 28 DELIJA! Milica Đurić prva doplivala do Časnog krsta u Višegradu, a najmlađem SRPSKOM SOKOLU zlatnik
Foto: Privatna Arhiva

DAMA S KOSOVA BRŽA OD 28 DELIJA! Milica Đurić prva doplivala do Časnog krsta u Višegradu, a najmlađem SRPSKOM SOKOLU zlatnik

Bosna i Hercegovina -

Širom Republike Srpske, kao što je širom Srbije, Crne Gore i gde god je srpskog roda, proslavio se veliki praznik Bogojavljenje, a za Časni krst plivalo se u hladnim rekama i jezerima... Prva do Časnog krsta u Višegradu, ispod čuvene ćuprije na Drini, doplivala je devojka iz Kosovske Mitrovice Milica Đurić, koja je bila brža od 28 delija.

Višegrad, Časni krst
foto: Privatna Arhiva

Časni krst joj je uručio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, dok je zlatnik najmlađem plivaču za Časni krst uručio Nedeljko Perišić, direktor HE "Višegrad", koji je sam pre nekoliko godina prvi doplivao do Krsta.

- Kao nekadašnji učesnik i pobednik plivanja za Časni krst uvek kao u to vreme osećam isto uzbuđenje dok gledam sadašnje učesnike. Praksu darivanja iz ranijih godina nastavio sam i danas. Zahvalan sam Bogu da sa svojom porodicom darujem zlatnik sa bogojavljenskim motivom najmlađem učesniku. Mladom Nikoli Todoroviću želim sve najbolje u životu i da još dugo njeguje ovu našu lepu tradiciju - poželeo je Perišić.

Višegrad, Časni krst
foto: Privatna Arhiva

- Pobednici Milici Đurić Nikolić iz Kosovske Mitrovice čestitke na pobedi, a ostalim (28 momaka) učesnicima čestitke na kavaljerstvu i ustupanju prvog mesta dami sa Kosova i Metohije. Bog se javi! Vaistinu se javi", napisao je Nedeljko Perišić, direktor HE "Višegrad".

Bonus video:

00:17

Plivanje za Časni krst u Užicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja