VELIKA AKCIJA SARAJEVSKE POLICIJE Upali u migrantski kamp tragajući za oružjem, a zatekli PALICE I MARIHUANU
Foto: Printscreen Avaz.ba/J. Hadžić

hapšenje

VELIKA AKCIJA SARAJEVSKE POLICIJE Upali u migrantski kamp tragajući za oružjem, a zatekli PALICE I MARIHUANU

Bosna i Hercegovina -

U noći sa srede na četvrtak pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izveli su operativnu akciju na širem lokalitetu Privremenog privatnog centra Blažuj kod Sarajeva.

U akciji je učestvovao veliki broj policijskih službenika, a akcija je podrazumevala pretres čitavog kampa i osoba koje borave u Privatnom centru.

Iz sarajevske policije jutros su objavili epilog akcije:

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo tokom noći su proveli operativnu akciju "Blažuj III", gde su pod nadzorom tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Opštinskog suda u Sarajevu izvršili pretres Privremenog privatnog centra "Blažuj", u ulici Kamenolom, opština Ilidža.

Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra ili potiču iz izvršenja krivičnog dela.

Pretresom je obuhvaćeno ukupno 496 osoba.

Muškarac, A.J. rođen 1998. godine u Alžiru, slobode je lišen zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo Posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, kod kojeg je pronađena jedna PVC kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa objekta, pronađena je torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Takođe, pronađeni su i oduzeti predmeti (drvene palice i sl.) koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i zaposlenih u Centru, i biti iskorišteni za nanošenje telesnih povreda.

(Kurir.rs/ Klix.ba/ Preveo: T.A.)

Bonus video:

01:19

Akcija-Iregularni migranti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track