MUK NAKON SMRTI MLADE POLICAJKE: Majuška moja, toliko si se trudila da usrećiš druge, a izgleda da si bila TUŽNIJA OD SVIH (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

potersno

MUK NAKON SMRTI MLADE POLICAJKE: Majuška moja, toliko si se trudila da usrećiš druge, a izgleda da si bila TUŽNIJA OD SVIH (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Policijska službenica Majda Ramić (42) počinila je u nedelju ujutru samoubistvo ispred porodične kuće u Jablanici!

Avaz navodi da je policajka oko 8 sati najverovatnije iz službenog pištolja pucala sebi u glavu i da je lekar hitne pomoći mogao samo da konstatuje smrt.

Motivi tragedije za sada nisu poznati.

Majda, koja je bila zaposlena u policijskoj upravi Konjic, važila je za uzornu i uspešnu policijsku službenicu. Godinama je bila deo tima policijskih službenika iz 10 zemalja koji su tokom letnje turističke sezone patrolirali na području PU splitsko-dalmatinske u susednoj Hrvatskoj. Volontirala je i za gorsku službu spasavanja.

Majda Maja Ramić
foto: Printscreen/Instagram

Vest da je počinila samoubistvo ispred svoje porodične kuće duboko je potresla sugrađane, ali i kolege širom BiH. Od Majde se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji.

- Majuško moja... Toliko si se trudila da usrećiš druge, a izgleda da si bila tužnija od svih. Nemamo uvek reči za oproštaj. Za neke ljude mislimo da nam nikad neće trebati. Tvojoj dobroti često je ova čaršija svedočila. Toliko je javnih humanih akcija koje si odradila... Koliko si pomagala da niko ne zna - to samo On zna... Hvala ti za svako od njih. Čak i naši jablanički Romi mogu da svedoče koliko je ljubavi u tebi bilo, zato su ti je i uzvraćali, jer su znali da im bez imalo glume pružaš i ruku i osmeh - navodi njena prijateljica Amina.

Navodi da Majda nije zaslužila takav kraj.

- Lomila si se svih ovih godina da druge usrećiš i pomogneš drugima ne pokazujući kakav teret nosiš na leđima i na duši, a on je izgleda teži od svih. Od jutros glasa retko puštam. Onaj osećaj koji je zaledio telo još ne prolazi. Nije trebalo da bude ovakav kraj. Nismo zaslužili ovakav oproštaj. Ostala je šoljica kafe koja će zauvek ostati neispijena i to je ono što sebi ne opraštam. Što sam uvek mislila da imamo vremena. Zbogom, Majo moja - napisala je Amina.

Građane BiH, podsetimo, potresla je i vest da je Stojanka Šarović, supruga nekadašnjeg predsednika Republike Srpske i Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića, počinila samoubistvo.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Kurir.rs/Avaz/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:09

Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track