TRUDNA ALEKSANDRA (39) NESTALA NAKON ŠTO JE ODVELA DETE U VRTIĆ Filmska priča u kojoj su glavni akteri čovek iz BiH i jedan Nemac
Foto: Printscreen

TRUDNA ALEKSANDRA (39) NESTALA NAKON ŠTO JE ODVELA DETE U VRTIĆ Filmska priča u kojoj su glavni akteri čovek iz BiH i jedan Nemac

Bosna i Hercegovina -

Regionalni sud u Nirnbergu prihvatio je danas optužnicu javnog tužilaštva kojom se državljanin Bosne i Hercegovine (50) i njegov saučesnik (48), nemački državljanin terete da su decembra, 2022. godine savladali, oteli, te ubili 39-godišnju trudnu Aleksandru R. čije telo nije pronađeno, preneli su nemački mediji.

U saopštenju suda navodi se da je suđenje zakazano za 9. april.

"Ujutro 9. decembra 2022. optuženi su pratili Aleksandru R. u pozajmljenom automobilu do poseda u Švabahu, koji je pripadao 39-godišnjakinji. Tamo su je savladali, a potom je odveli u skladište u Hilpoltsteinu gde su je u najmanje dva navrata pokušali naterati da povuče krivičnu prijavu koju je podnela protiv njih. Zatim su je ubili i sakrili telo na nepoznatoj lokaciji", stoji u optužnici.

Naime, slučaj nestanka trudne Aleksandre R. (39) već više od godinu dana intrigira nemačku javnost, jer je ova žena, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, nestala bez traga. I dok iz tužilaštva navode samo državljanstva uhapšenih, neki nemački mediji prenose da je reč o Dejanu B. (50) i Uguru T. (48). Aleksandra R, bila je bivša partnerka Dejana T.

Naime, Aleksandra R. (39) je bila u osmom mesecu trudnoće, a nestala je u kvartu Kacvang nakon što je dete odvela u vrtić, 9. decembra 2022. godine. Više od godinu dana policija intenzivno radi na slučaju njenog nestanka i kako tvrde, imali su više od 700 dojava. U više navrata su pregledali i rečne tokove i sve moguće lokacije, ali telo nisu našli.

Nakon pregledanog dokaznog materijala, policija je privela dvojicu muškaraca jer postoji "izražena sumnja da je ona bila žrtva nasilnog zločina iako njeno telo još uvek nije pronađeno".

Naime, istražioci sumnjaju da je nakon raskida u proleće 2022. godine došlo do pogoršanih odnosa između bivših partnera. Oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata pretio, a ona je podnela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca. Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nemca.

Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 evra, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana pre glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose nemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su svo vreme tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je poreklom iz Rumunije.

Najveći problem jeste što nema tela, i to bi moglo odigrati odlučujuću ulogu u ovom slučaju. Ipak, iz tužilaštva su najavili da će na suđenju svjedočiti brojni veštaci te više od 100 svedoka.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Bonus video:

00:41

NAKON PET GODINA, NESTALA OSOBA SE PROGLAŠAVA MRTVOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track