MILORAD DODIK NAJAVIO POSETU CRNOJ GORI: Predsednik RS otkrio detalje plana puta
Foto: Beta

MILORAD DODIK NAJAVIO POSETU CRNOJ GORI: Predsednik RS otkrio detalje plana puta

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je da će narednih dana doputovati u Crnu Goru.

On je posetu Crnoj Gori najavio na svom Instagram profilu.

"Republika Srpska se pokazuje kao važan sagovornik kako u regiji, tako i u sve više država bitnih na globalnom nivou. To pokazuju i uspešni razgovori koje sam imao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju i predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku. U narednim danima nastavljamo s ovakvom praksom i putujem u Crnu Goru, a krajem sedmice biću u Antaliji, na poziv prijatelja iz Turske", napisao je Dodik na svom Instagram profilu.

On je dodao i da će Republika Srpska do kraja marta ugostiti premijera Mađarske Viktora Orbana, kao i da je planiran susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"U aprilu ću učestvovati na bezbednosnoj konferenciji u Sankt Petersburgu, a u junu ću opet posetiti taj grad u kojem će biti održan Ekonomski forum", napisao je Dodik.

Podsećanja radi, Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je nedavno u Kazanju Orden Aleksandra Nevskog predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Dodik je odlikovan za veliki doprinos razvijanju saradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom.

"Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati ordenom Aleksandra Nevskog Milorada Dodika – predsjednika Republike Srpske" navodi se u ukazu koji je ranije potpisao ruski šef države.

(Kurir.rs/Vijesti/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:39

Milorad Dodik: Postigli smo maksimalni rezultat!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track