DOKTOR MARINKO PONOVO RADI: Hirurg koji je robijao jer je greškom ODSTRANIO JAJNIK pacijentkinji zaposlio se u hitnoj pomoći
Foto: Filip Plavčić

neverica

DOKTOR MARINKO PONOVO RADI: Hirurg koji je robijao jer je greškom ODSTRANIO JAJNIK pacijentkinji zaposlio se u hitnoj pomoći

Bosna i Hercegovina -

Hirurg Marinko Lovre, koji je robijao godinu dana jer je pacijentkinji greškom odstranio jajnik, ponovo radi kao lekar.

Lovre se zaposlio u Domu zdravlja Kotor Varoš gde navodno radi kao lekar u Hitnoj pomoći. To su za Nezavisne novine potvrdili i pacijenti koji se pitaju kako je moguće da Lovre i dalje radi kao lekar.

- Ne znam od kada radi kod nas, ali mi je bilo čudno. Videla sam da ga odnekud poznajem, a onda sam se setila da je to doktor Lovre. Čudno mi je to što je počeo da radi kod nas i pod kojim uslovima s obzirom na njegovu prošlost - rekla je jedna pacijentkinja.

Njegovu prošlost obeležila je jeziva lekarska greška.

Jednoj pacijentkinji je 26. jula 2014. godine u prijedorskoj bolnici, osim upaljenog slepog crijeva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranio i jajnik. Za nesavesno pružanje lekarske pomoći pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora i kaznu je odslužio u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama.

To mu nije bila prva presuda jer je ranije pravosnažno osuđen zbog primanja mita i to na novčanu kaznu. Lovre je prema navodima iz presude od Sulje K. uzeo mito od 500 evra kako bi sačinio lažni nalaz.

Da je Lovre imao problematično ponašanje znaju u Domu zdravlja Kotor Varoš, ali su im, kako tvrde, ruke bile vezane. Zaposlili su ga pre nekoliko meseci, ali na određeno vreme.

Vladimir Bibić, direktor Doma zdravlja Kotor Varoš, kaže da im je bio potreban lekar u Hitnoj pomoći i da su raspisali konkurs.

- Čovek se prijavio, ispunjava sve uslove, ja sam to proveravao i u ministarstvu, nema zabrana. Nama se on jedini i prijavio na konkurs, nismo mogli da ga odbijemo, žalio bi se i imali bismo problem - rekao je Bibić za Nezavisne novine.

Dodaje da su ga primili na određeno vreme i da mu se ugovor produžava mesec po mesec jer neki lekari treba da se vrate sa specijalizacije.

- Ne radi on ovde kao hirurg nego kao lekar opšte prakse. Zvao sam ministarstvo i rekli su mi da može da radi i kao hirurg. Mene je bio malo strah kako će reagovati narod, iskreno, ali nama su vezane ruke. Mi smo u problemu kad je u pitanju porodična medicina i hitna. Neće to više niko da radi. Sve više upadamo u taj problem. A mi moramo imati hitnu pomoć 24 sata - žali se direktor Doma zdravlja Kotor Varoš.

Bibić odgovara da je bilo sitnijih žalbi i da je sa njim u nekoliko navrata i razgovarao.

- Neću da ga branim. Memam obaveza ni prema kome. Mi smo njega uzeli da održimo proces rada. Lovre je sam sebi krojio put. Ja nisam ulazio u to što se dešavalo. Mene je zanimalo je da li čovek ispunjava uslove za rad - kaže Bibić.

(Kurir.rs/Nezavisne/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:00

HITNA POMOĆ IMA PUNE RUKE POSLE USLED PAKLENIH VRUĆINA! Kurir televizija istražuje: Koji ljudi su najugroženiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track